Учитись важко, а учить ще важче,
Але не мусиш зупинятись ти,
Як дітям віддаси усе найкраще,
То й сам сягнеш нової висоти.

ALL-UKRAINIAN CONTEST "THE TEACHER OF THE YEAR"

Стартував обласний тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року 2016». 57 претендентів виборюватимуть звання лауреата і переможця. Цьогоріч, освітянське змагання представлене у чотирьох номінаціях.
12 вчителів змагатимуться за звання кращого у номінації «Історія», 19 — у номінації «Математика», 16 — почуваються найсильнішими у номінації «Англійська мова» та 10 — виборюватимуть першість з навчальної дисципліни «Захист Вітчизни». За місцем викладання конкурсантів відбір уже відбувся і тепер учасниками обласного туру є представники усіх районів нашої області. 27 цьогорічних учасників є спеціалістами вищої категорії, 10 — старші вчителі і 2-є вчителі-методисти. У лютому до найосновнішого випробування дійде лише 9 претендентів, з них для обласного фінального етапу буде відібрано 5. І переможе вже традиційно найсильніший, який представлятиме Прикарпаття на Всеукраїнському змаганні.
Серед конкурсних випробувань:
укладання і захист навчального проекту з відповідного предмета;
опис власного педагогічного досвіду;
оцінювання власного Інтернет-ресурсу вчителя;
тестування з фахової майстерності (передбачає питання з фаху, психології, педагогіки);
майстер-клас;
володіння ІКТ;
конкурсний урок.
У складі журі переможці та лауреати Всеукраїнського конкурсу «Учитель року», вчені Прикарпаття, методисти Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.
Переможці у чотирьох номінаціях представлятимуть наш край у столиці України, а на місцевому рівні кожен з них, окрім визнання свого професійного рівня, отримає в подарунок від департаменту освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації комп’ютерні планшети.

А сьогодні вчителів-переможців районних (міських) турів конкурсу привітали: голова оргкомітету обласного туру «Учитель року – 2016», директор департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович; ректор Івано-Франківського інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат педагогічних наук Роман Зуб’як;
 голова обкому профспілки працівників освіти і науки, кандидат філологічних наук Мирослав Габорак; наймолодша учасниця – учитель англійської мови Підпечерівської загальноосвітньої школи I-III ступенів Тисменицької районної ради Мар’яна Іванилюк; 
голова журі в номінації «Історія», доцент кафедри історії України Інституту історії, політології та міжнародних відносин Державного вищого навчального закладу «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника», кандидат історичних наук Галицька-Дідух Тамара В’ячеславівна.
Share:

6 коментарів:

Оберіть мову сайта